Ana içeriğe atla

Microsoft Türkiye’ye “Yılın Ülkesi” Ödülü

Faaliyetlerine 1993 yılında başlayan Microsoft Türkiye, tarihinde ilk defa bu yıl “Yılın Ülkesi” seçildi. Microsoft Türkiye, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri geride bıraktı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Yılın Ülkesi” ödülünü (Şampiyonluk Kupası’nı) , Atlanta’da düzenlenen törende, Microsoft CEO’su Steve Ballmer’dan aldı. ABD’nin Atlanta kentinde yapılan ve 14 bin yönetici ile çalışanın katıldığı "Microsoft Global Exchange Summit"de düzenlenen törende konuşan Özmen, Türkiye ekonomisinin potansiyeli açısından “Yılın Ülkesi” seçilmenin önemine dikkat çekerek, “Microsoft Türkiye olarak hedefimiz bu ödülle koyduğumuz çıtayı daha da yukarılara taşımak” dedi.
“Yılın Ülkesi” unvan’ını almak için baz alınan kriterden bazıları ise şöyle:
  • Müşterilerine sağladığı katma değer
  • Rekabette geliştirdiği etkin stratejiler
  • Müşterilerinin maliyetini düşürmedeki başarısı
  • Müşteri memnuniyet endekslerinin yüksekliği
  • Hızlı büyüme oranları
  • Çalışan memnuniyeti
  • Türkiye’de bilişim sektörünün gelişimine yaptığı katkı
Başarısının ödülü olarak Türkiye’de sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir bütçe de verilecek. Bu kaynak, Microsoft Türkiye bugüne kadar büyük bir çaba ve özveriyle sürdürdüğü topluma katkı projeleri için fon olarak kullanılacak.
Steve Ballmer: “Türkiye yükselen yıldız”
Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer da törende şunları söyledi:
“Kurulduğu 1993 yılından bu yana teknolojiye liderlik eden, bireylere ve kurumlara, potansiyellerini gerçekleştirmeleri için yenilikçi yazılımlar sunan Microsoft Türkiye, bugün 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunmakta.  350’ye yakın çalışanıyla 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin de merkezi olan Microsoft Türkiye, yükselen ekonomilerden oluşan BRIC grubunun yükselen yıldızı olmuştur. Bu parlak başarının ardında, Microsoft Türkiye şirketimizin faaliyet gösterdiği alanlarda iş ortaklarıyla birlikte müşterilerine sağladığı katma değerin yer aldığını düşünüyorum. Microsoft Türkiye’nin pazara sunduğu yenilikçi teknoloji ve yazılımlarıyla elde ettiği her 1 TL’lik kazanca karşılık, ekosistemindeki iş ortakları 13,53 TL gelir sağlıyor. Bu ödülü Microsoft Türkiye ve iş ortaklarının oluşturduğu ekosistemin hak ettiğine inanıyorum”.
Tamer Özmen: “Türkiye hak ettiği yere geliyor”

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen törende şunları söyledi:
“Türkiye, son yıllarda ekonomide gösterdiği performansla, giderek daha fazla dikkat çekiyor. Aslında Türkiye’nin, hep sözünü ettiğimiz potansiyelinin ortaya çıktığını ve dünya ekonomisi içinde hak ettiği yere gelmeye başladığını söyleyebiliriz. En önemli nokta, bunu artık bir tek biz söylemiyoruz. Dünya bu gelişmenin farkında ve Türkiye, ekonominin farklı alanlarında öne çıkıyor. Ben Microsoft Türkiye’nin, Microsoft içinde ‘Yılın Ülkesi’ seçilmesini de bu açıdan önemli buluyorum.
Microsoft’un diğer ülke şirketleri içinde Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi potansiyeli çok yüksek görülen ülkeleri geride bırakması Türkiye açısından çok önemli bir gösterge. Çünkü Microsoft Türkiye bir Türk şirketi olarak Türk ekonomisinin önemli oyuncularından bir tanesi.
Biz tüm ekibimizle Microsoft Türkiye olarak bu gelişime katkı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’de çok güçlü bir ekibimiz var. Ekibimizle birlikte bu çalışmalarımızın sonuçlarını aldığımızı görmek de benim için çok sevindirici. Çünkü, Türkiye ekonomisine katkı yaparak büyümek bu başarıdaki tek anahtar formülümüz.
Tabii Microsoft içinde başarılarımızın “Yılın Ülkesi” ödülü ile takdir edilmesi bizim için ileriye dönük hedeflerimiz açısından da çok motive edici. Önümüzdeki dönemler için çıta böylece gerçekten çok yükseğe konmuş oldu. En büyük isteğim Microsoft içinde Türkiye’ye dönük yatırımlarımızı daha hızlı bir şekilde artırma imkanı bulmamız.  İstihdama, büyümeye daha fazla katkı yapabilmemiz. Verimlilik, maliyet düşürme, rekabette öne geçme gibi kavramların ön plana çıktığı günümüz ekonomisinde, Türkiye’de yapılacak daha çok işimiz var.
Ben bu başarıyı yaratan Türkiye’deki tüm ekibimize, müşterilerimize, bizim çok büyük gücümüz olan iş ortaklarımıza, kuşkusuz onlar olmadan bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı ve tabii müşterilerimize, Microsoft’a olan güvenleri için teşekkür ediyorum. Tüm ekosistemimizle birlikte yakalanan bu başarının yine birlikte artarak süreceğine inanıyorum.”
Armağan DÖKER

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

UML ve Modelleme – Bölüm 4 (Class (Sınıf) Diyagramları)

Bir önceki makalemizde UML modellemede kullanılan ilk diyagram olan Use Case diyagramını incelemiştik. Bu makalemizde nesne tabanlı programlamada kullanılan sınıflar ve sınıfların arasındaki ilişkileri modelleyebileceğimiz diyagramlar olan Class(Sınıf) diyagramlarını inceleyeceğiz. UML’de sınıflar, nesne tabanlı programlama mantığı ile tasarlanmıştır. Sınıf diyagramının amacı bir model içerisinde sınıfların tasvir edilmesidir. Nesne tabanlı uygulamada, sınıfların kendi özellikleri (üye değişkenler), işlevleri (üye fonksiyonlar) ve diğer sınıflarla ilişkileri bulunmaktadır. UML’de sınıf diyagramlarının genel gösterimi aşağıdaki gibidir. Şekil 1. Class Diyagram Şekil1’de görüldüğü üzere bir dikdörtgeni 3 parçaya bölüyoruz. En üst bölüm sınıf adını, orta kısım özellik listesini (üye değişkenler) ve en son kısım, işlev listesini (üye fonksiyonlar) göstermektedir. Çoğu diyagramlarda alt iki bölüm çıkarılır. Genelde tüm özellik ve işlevler gösterilmemektedir. Ama

Yazılım Maliyet Tahmineleme Tecrübeleri

Yazılım mühendisliğinde maliyet hesabı her zaman problem olmuştur. "Bu iş kaç Adam/Gün tutar?" sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Adam/gün veya Adam/ay ölçütleri bir kaynağın/kişinin belirtilen zaman dilimindeki iş gücü anlamına gelir. Tabi bu noktada yine kafa karışıklıkları başlar. 6 A/G'lik bir işi hızlandıralım diye 2 kişi ile yapmaya çalışsak ve kaynak/kod, modül, altyapı, insan vb. her bir şeyi bir kenara bıraksak, matematiksel basit formülle 6/2=3 A/G'de biter? Gerçek hayat böyle değil, öncelikle bunu anlamamız lazım. Hep şu örnek verilir; "Aynı bebeği 2 kadın birlikte daha kısa sürede doğurur mu?" Eğer bunun cevabı "Evet" ise (veya bir gün böyle bir durum ortaya çıkarsa), yazımı değiştirmem gerekecek:) Mevzu gerçekten derin...Maliyet hesabı; bulunduğunuz firmanın yazılım süreçlerini hangi methodlarla uyguladığına, ilgili işin o dönemdeki aciliyetine, (şirket yönetiminin baskısına:)) vb. bir çok duruma bağlı olabilir. Örneğin; bizim firmada e

UML ve Modelleme – Bölüm 3 (Use Case Diyagramlar)

Önceki iki makalemizde ( 1 , 2 ) UML’e genel olarak değinip ve modellemede kullanacağımız dokuz diyagram hakkında bilgiler vermiştik. Bu makalemizde Use Case diyagramından detaylı bahsedeceğiz. Öncelikle, genel Use case diyagramının tanımını hatırlayalım. “Bir kullanıcı ve bir sistem arasındaki etkileşimi anlatan senaryo topluluğudur.” Ivar Jacobson Senaryo tanımı için der ki: “Aktörle sistem arasında gerçekleştirilen, sonucunda aktöre farkedilir getirisi/ faydası oluşan etkileşimli diyalogdur. ” UML Use Case Diyagramları  sistemin işlevselliğini açıklamak amacıyla kullanılır. Sistemin birbirinden ayrı özelliklerinin detaylarını göstermekten ziyade, Use Case Diyagramlar, tüm mevcut işlevselliği göstermek için kullanılabilir. Buradaki en önemli noktalardan biri,   Use Case Diyagramlar temelde sequence diyagram ve akış diyagramlarından farklıdır. Use Case diyagramlar dört ana elemandan oluşmaktadır. Aktörler , Sistem (Proje kapsamını belirtir) , Use Caseler ve bunlar ara